Koncert fundacji

Koncert Fundacyjny jest cyklicznym, realizowanym od szesnastu lat przedsięwzięciem. Od samego początku jego realizacji towarzyszyli nam toruńscy artyści, tacy jak Mariusz Lubomski, Bogdan Hołownia czy Adam Nowak.

Corocznie w ciepły czerwcowy wieczór spotykamy się na Dziedzińcu Ratusza Staromiejskiego by podsumować rok działalności Fundacji, podziękować naszym darczyńcom i opowiedzieć o naszych planach na przyszłość. Koncert Fundacji jest niezwykle ważnym elementem działalności toruńskich organizacji pozarządowych: to okazja do spotkania, rozmowy i zjednoczenia wokół wspólnych spraw. Wydarzenie to nie jest tylko muzycznym spotkaniem artystów, ale również torunian zaangażowanych w działania społeczne.

Podczas koncertu corocznie Fundacja przyznaje specjalne wyróżnienie: Złotego Anioła dla osób i firm szczególnie zaangażowanych w projekty fundacji. Podczas szesnastu dotychczasowych koncertów wystąpiło wielu znakomitych artystów, m.in.: Katarzyna Groniec, Zbigniew Zamachowski, zespół Raz Dwa Trzy, kabaret Ani Mru Mru, Joanna Trzepiecińska, Magda Umer, Bogdan Hołownia, Mariusz Lubomski, Lula Pena, Maciej Stuhr.

Corocznie koncert Fundacji Platon otrzymuje dofinansowanie z budżetu Samorządu Miasta Torunia oraz Samorządu Województwa Kujawsko-Pomorskiego.