Przyznaj z nami stypendia!

Od samego początku istnienia fundacji realizujemy programy stypendialne skierowane do młodych osób.

W naszych projektach skupialiśmy się na wsparciu młodych, inteligentnych, pasjonatów, niepokornych indywidualistów i cichych geniuszy, którzy często nie mieszczą się w stereotypowym wyobrażeniu o wzorowym uczniu.

Niejednokrotnie nasze stypendia odpowiadały na specjalne potrzeby dzieci i młodzieży. Nasze programy stypendialne są szyte na miarę – planując realizację programu bierzemy pod uwagę wiele wytycznych: począwszy od analizy sytuacji grupy docelowej, przygotowanie merytoryczne stypendium, zaplanowanie i realizację kampanii promocyjnej, wdrożenie działań edukacyjnych po rozliczenie projektu. Pracujemy kompleksowo, wykorzystując wiedzę specjalistów z różnych dziedzin, tak by program stypendialny był oparty na rzetelnej wiedzy i autorytetach społecznych i naukowych.

Przez 7 lat współpracowaliśmy ze spółką Apator podczas realizacji programu stypendialnego Pasjopolis. Program w 2014 roku został laureatem ogólnopolskiego konkursu na Dobre Stypendia w kategorii Lokalne NGO, w ramach konkursu organizowanego przez Fundację Dobrą Sieć oraz Polsko-Amerykańską Fundację Wolności. Przez 6 lat realizacji programu udało nam się wesprzeć ponad 100 licealistów z całej Polski.

Program stypendialny może stać się sztandarowym projektem Twojej firmy – wsparcie możesz skierować do dzieci pracowników lub wesprzeć otoczenie społeczne swojego biznesu. Jako organizacja społeczna z wieloletnim stażem gwarantujemy profesjonalne, kompleksowe podejście do realizacji naszego wspólnego pomysłu. Skorzystaj

z naszego doświadczenia i wspólnie stwórzmy program społeczny, który wzmocni Twoją pozycję na rynku oraz sprawi, że Twoja marka będzie kojarzona z bardzo ciekawymi działaniami społecznymi.